Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Aioli
Enkelt och snabbt recept på krämig aioli. Klar på en kvart och passar utmärkt till skaldjur eller fisksoppa. Aioli görs på majonnäs som du smaksätter med vitlök. Du kan också prova att byta ut en del av oljan mot olivolja om du gör majonnäsen själv. Smakas av med pressad citronsaft.
Gör såhär
- Blanda äggulor och senap i en skål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa till en tjock majonnäsen.
- Tillsätt citron och vitlök. Smaka av aiolin med salt och peppar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Aioli
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 15 minuter
3 äggulor, rumsvarma
2 tsk dijonsenap
2½ dl rapsolja
1 tsk pressad citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
½ krm svartpeppar