Recept

Asiatisk biffsallad

Denna biffsallad är en riktig smakexplosion! Dressingen är gjord på brynt smör, soja, lime, ingefära, fisksås och vitlök. Nudlarna blandas med krispiga grönsaker, såsom sockerärtor, gurka och tomat. Det hela toppas med fint kött, aromatisk mynta och knapriga nötter. Underbart gott att bjuda på till fest!

Gör såhär

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten. Lägg i en rymlig salladsskål.
  2. Skär gurkan i halvmånar. Strimla sockerärterna. Halvera tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor. Finhacka chilin och grovhacka koriandern, både blad och stjälkar. Blanda alla grönsaker och spenat med nudlarna.
  3. Dressing: Bryn smöret under ständig vispning i en liten kastrull tills det är brynt och doftar gott. Häll över smöret i en värmetålig skål. Skala och finriv ingefära och vitlök. Rör ner i smöret tillsammans med soja, fisksås, socker och lime.
  4. Häll den varma dressingen över nudlar och grönsaker. Blanda väl.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet på hög värme på båda sidor till en innertemperatur på 54°.
  6. Låt köttet vila en stund på skärbrädan. Skär sedan upp det i tunna skivor över fibrerna.
  7. Grovhacka jordnötterna och plocka myntabladen från krukan.
  8. Toppa nudelsalladen med flankstek, jordnötter och mynta.

Tillagningstid: 60+ minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Asiatisk biffsallad

Ingredienser

4 personer

250 gram äggnudlar
1 gurka
150 gram sockerärter
250 gram cocktailtomater
1 bananschalottenlök
1 röd chili
1 kruka färsk koriander
100 gram babyspenat

Dressing:
50 gram Arla® Svenskt smör
50 gram färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk strösocker
1 lime, finrivet skal och saft

Biff:
400 gram flankstek
Salt och svartpeppar
Matolja

Topping:
1 dl salta jordnötter
1 kruka färsk mynta