Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Asiatisk lax
Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!
Gör såhär
- Värm ugnen till 175°. Blanda salt, socker, ingefära och chili flakes.
- Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in fisken med kryddblandningen.
- Blanda grädde med limeskal, limesaft och finhackad vitlök. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär broccoli i långa buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Blanda med sesamfrön.
- Servera asiatisk lax med ris och broccoli.
Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser
4 personer
600 gram laxfilé, skinnfri
2 tsk flingsalt
1 tsk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk chili flakes
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 vitlöksklyfta
Till servering:
4 portiner jasminris
1 broccoli
2 msk rostade sesamfrön