Recept

Asiatisk lax

Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda salt, socker, ingefära och chili flakes.
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in fisken med kryddblandningen.
  3. Blanda grädde med limeskal, limesaft och finhackad vitlök. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skär broccoli i långa buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Blanda med sesamfrön.
  6. Servera asiatisk lax med ris och broccoli.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

600 gram laxfilé, skinnfri
2 tsk flingsalt
1 tsk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk chili flakes
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 vitlöksklyfta

Till servering:
4 portiner jasminris
1 broccoli
2 msk rostade sesamfrön