Recept

Asiatisk lax

Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda salt, socker, ingefära och chili flakes.
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in fisken med kryddblandningen.
  3. Blanda grädde med limeskal, limesaft och finhackad vitlök. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skär broccoli i långa buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Blanda med sesamfrön.
  6. Servera asiatisk lax med ris och broccoli.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

600 gram laxfilé, skinnfri
2 tsk flingsalt
1 tsk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk chili flakes
2 dl vispgrädde
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 vitlöksklyfta

Till servering:
4 portiner jasminris
1 broccoli
2 msk rostade sesamfrön

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr