Recept

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och/eller 1 msk pumpakärnor.

Gör såhär

  1. Koka upp grönsaksfond och vatten i en kastrull. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Lägg dem och ärtorna i kastrullen. Mixa soppan slät. Tillsätt salt och 1 dl matyoghurt.
  2. Skala räkorna.
  3. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Klicka ner resten av matyoghurten och strö över chiliflakes. Toppa med räkor och ärtskott.
  4. Blanda osten med riven pepparrot och bred på bröden. Servera till soppan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid 20 min

3 msk grönsaksfond
1 liter vatten
4 avokado
1 dl frysta gröna ärter
1 krm salt
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
500 gram räkor med skal
2 krm chili flakes
20 gram ärtskott
75 gram färskost naturell
1 msk riven pepparrot
4 portionsbröd