Recept

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och/eller 1 msk pumpakärnor.

Gör såhär

  1. Koka upp grönsaksfond och vatten i en kastrull. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Lägg dem och ärtorna i kastrullen. Mixa soppan slät. Tillsätt salt och 1 dl matyoghurt.
  2. Skala räkorna.
  3. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Klicka ner resten av matyoghurten och strö över chiliflakes. Toppa med räkor och ärtskott.
  4. Blanda osten med riven pepparrot och bred på bröden. Servera till soppan.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

3 msk grönsaksfond
1 liter vatten
4 avokado
1 dl frysta gröna ärter
1 krm salt
2 dl matyoghurt
500 gram räkor med skal
2 krm chili flakes
20 gram ärtskott
75 gram färskost naturell
1 msk riven pepparrot
4 portionsbröd

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr