Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Baconlindad kycklingfilé
Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.
Gör såhär
- Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
Sätt ugnen på 150°. - Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
- Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och till exempel ugnspotatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Baconlindad kycklingfilé
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid 1 timme
4 kycklingbröstfiléer
4 rosmarinkvistar
8 skivor bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
250 g cocktailtomater
1 knippe salladslök
Kryddsmör
100 g Arla® svenskt smör
Rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar