Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Biff Rydberg
Biff Rydberg är bland det godaste som svensk husmanskost har producerat. Med mör oxfilé, smörstekt potatis och bakad lök är det en given succé.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader celsius.
- Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min.
- Vispa crème fraiche och blanda ner senap. Ställ kallt.
- Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen.
- Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja.
- Servera Biff Rydberg med senapskräm och äggulor.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Biff Rydberg
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 50 minuter
500 gram oxfilé
750 gram potatis
4 matskedar Arla® svenskt smör
Smörbakade lökar
200 gram smålökar
Salt & peppar
50 gram Arla® svenskt smör
Färsk timjan
Senapskräm
1 dl Arla Köket® crème fraiche
2 matskedar dijonsenap
Till servering
Persilja
Äggulor (1 per person)