Recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

Gör såhär

  1. Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim.
  3. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela svampen.
  4. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
  5. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min.
  6. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Boeuf Bourguignon

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 60+ minuter

600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
2 dl rödvin
2½ dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner