Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Bönbiffar i pitabröd
Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och cottage cheese.
Gör såhär
- Häll av och mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja.
- Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min.
- Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna.
- Blanda ingredienserna till dressingen.
- Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och dressing.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bönbiffar i pitabröd
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
400 gram kidneybönor (1 burk)
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
150 gram KESO® Cottage cheese
1/2 dl finhackad färsk persilja
2 tsk Dijonsenap
2 krm malen muskot
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl ströbröd
Arla® svenskt smör
4 pitabröd
Dressing
2 dl Arla® gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, finrivet skal
Salt och peppar