Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Burritos

Matiga mexikanska burritos fyllda med kryddig färs, svarta bönor, krispiga grönsaker och sval gräddfil. Burritos blir lätt en ny favorit till vardag som till fest!
Gör såhär
- Bryn färs och finriven vitlök i smör-&rapsolja 3-4 min.
- Tillsätt crème fraiche, sambal oelek och alla kryddor. Koka ihop 2-3 min.
- Tärna paprikan, häll av och skölj bönorna. Rör ner paprika och bönor. Låt allt bli varmt.
Till servering:
- Mixa avokado och lime. Skiva jalapeño tunt. Skala och finhacka löken.
- Fyll bröden med färs, avokado, grönsaker och ost. Vik in kanterna och sidorna på brödet.
- Lägg bröden med vikningen nedåt i en het stekpanna. Stek på båda sidor tills bröden är krispiga.
- Servera nystekta burritos med gräddfil och koriander.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Burritos
Ingredienser
4 personer
500 gram nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
1 msk Sambal oelek
2 tsk lökpulver
2 tsk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 röd paprika
1 burk svarta bönor, ca 400 g
1 mogen avokado
1 msk limesaft
1 färsk grön jalapeño
1 liten rödlök
8 stora tortillabröd
150 gram Arla Köket® Riven ost texmex
1 kruka färsk koriander
3 dl Arla Ko® Gräddfil