Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Cacio e pepe
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna. Hemlagad pici är den klassiska pastasorten till denna otroligt goda rätt.
Gör såhär
4 personer
Pici:
- Blanda allt mjöl med salt, olivolja och vatten i en bunke. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda tills den är fast och smidig.
- Kavla ut degen till ca 1 cm tjock platta. Skär ½ cm tjocka remsor av degen. Rulla varje remsa så den inte är fyrkantig.
- Koka upp pastavatten och börja förbereda såsen.
Cacio e pepe:
- Finriv osten. Rosta pepparkornen i en het torr stekpanna 1-2 min. Mortla pepparn. Skala och finhacka vitlöken.
- Lägg ner pastan i det kokande vattnet. Den ska koka ca 3 min.
- Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt peppar, vitlök och citronsaft. Fräs 1-2 min. Ta ca 2 dl vatten från pastakoket och rör ner i kastrullen i omgångar. Lyft upp pastan och vänd ner den i såsen. Låt allt koka ihop under omrörning.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och servera direkt.
Receptkreatör: Arla
Ingredienser
Tillagningstid: 30 minuter
Pici:
2½ dl durumvetemjöl
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
Cacio e pepe:
150 gram parmesanost eller pecorino
½ msk svartpepparkorn
1 vitlöksklyfta
50 gram Arla® svenskt smör
2 msk citronsaft
2 dl vatten, från pastakoket