Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Casserole med torsk och musslor
Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.
Gör såhär
- Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem.
- Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull
- Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet. Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig.
- Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen.
- Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min. Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
- Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna.
- Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat.
- Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min.
- Servera med musslorna och räkorna.
- Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Casserole med torsk och musslor
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 1 timme
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 msk Arla® svenskt smör
5 dl vitt vin
12 stora räkor med skal
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 kruka färsk basilika
400 g torskfilé
½ fänkål
½ purjolökar
50 g Arla® svenskt smör