Recept

Casserole med torsk och musslor

Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.

Gör såhär

  1. Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem.
  2. Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull
  3. Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet. Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig.
  4. Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen.
  5. Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min. Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna.
  7. Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat.
  8. Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min.
  9. Servera med musslorna och räkorna.
  10. Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 msk smör
5 dl vitt vin
12 stora räkor med skal
3 dl syrad grädde 30%
1 kruka färsk basilika
400 g torskfilé
½ fänkål
½ purjolökar
50 g smör

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner