Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ceviche på räkor med gurkyoghurt
En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.
Gör såhär
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 tim.
- Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden. Blanda marinaden med yoghurten.
- Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden.
- Fördela gurksalladen i glas. Toppa med räkorna och strö över koriander.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ceviche på räkor med gurkyoghurt
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 1 timme
200 g skalade räkor
½ dl Arla Köket® Turkisk yoghurt
½ gurka
2 msk hackad färsk koriander
Marinad
½ dl citronsaft
½ msk olivolja
½ tsk salt
½ hackad röd chili
1 tsk flytande honung