Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor
Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.
Gör såhär
- Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga.
- Skala och skiva schalottenlök och vitlök tunt.
- Fräs löken i smör- och rapsolja i en stor kastrull.
- Tillsätt musslorna, häll på cider och salta.
- Koka under lock ca 5 min tills musslorna öppnat sig.
- Strimla fänkålen fint, gärna på en mandolin och lägg i iskallt vatten ca 30 min. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, dill och salt.
- Riv brödet i småbitar.
- Skala och krossa vitlöksklyftan.
- Stek brödsmulorna i smör- och rapolja i en stekpanna på hög värme med en rosmarinkvist och vitlök tills de fått fin färg.
- Lägg brödsmulorna på hushållspapper och salta.
- Servering: Fördela musslorna och buljongen i skålar. Toppa med fänkålssalladen och brödsmulorna.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor
Ingredienser
För 4 personer
tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk Arla® svenskt smör
5 dl torr äppelcider
1 tsk salt
Fänkålssallad
1 fänkål
pressad saft av 2 citroner
1 dl hackad färsk dill
½ tsk salt
Smörstekta brödsmulor
4 skivor ljust bröd
½ dl Arla® svenskt smör
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin
½ tsk salt