Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Citronkyckling med oliver
Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.
Gör såhär
- Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
- Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
- Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron och servera med potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Citronkyckling med oliver
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
500 gram kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm
2½ Kelda® Matlagningsgrädde
1/2 tärning önsbuljong
1 tsk torkad rosmarin
1 citron (rivet skal och pressad saft av ½)
1 dl svarta oliver
1/2 kruka färsk persilja
750 gram potatis