Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Coq au vin
Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Gör såhär
- Börja med att skala och koka potatisen.
- Skär kycklingen i stora bitar. Salta och peppra. Strimla fläsket. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
- Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min.
- Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några min. Servera med den kokta potatisen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Coq au vin
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
500 gram kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 gram rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 gram färska champinjoner
Arla Köket® Smör- & rapsolja
3 dl matlagningsvin rött
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk majsstärkelse
750 gram potatis