Recept

Coq au vin

Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.

Gör såhär

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Skär kycklingen i stora bitar. Salta och peppra. Strimla fläsket. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min.
  4. Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några min. Servera med den kokta potatisen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Coq au vin

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

500 gram kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 gram rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 gram färska champinjoner
Arla Köket® Smör- & rapsolja
3 dl matlagningsvin rött
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk majsstärkelse
750 gram potatis