Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Dill- och kummingravad lax
En klassisk rätt som fungerar som förrätt och plockmat. Som annan gravlax serveras denna gärna med gravlaxsås och rostat bröd.
Gör såhär
- Torka av laxen, dela den i 2 bitar.
- Mortla kummin och blanda med socker och salt.
- Gnid in blandningen på laxen, lägg i en plastpåse tillsammans med dillen.
- Låt grava 1-2 dagar i kylen och vänd påsen 2 gånger under tiden. Häll av lagen och skrapa av kryddorna.
- Skiva laxen i tunna skivor.
- Rör ihop gravlaxsås med crème fraiche.
- Servera med gravlaxsåsen tillsammans med rostat bröd.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dill- och kummingravad lax
Ingredienser
För 8 personer
tillagningstid: 60+ minuter
1 kg laxfilé med skinn
1 msk hel kummin
3 msk strösocker
3 msk salt
1 dl grovhackad färsk dill
1,5 dl gravlaxssås
1/2 dl Arla Köket® crème fraiche