Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Elotes
Det blir svårt att äta majs på annat sätt när du väl provat detta recept. Förenkla genom att använda förkokt majs och stek i panna om du inte grillar.
Gör såhär
- Koka majkolvar mjuka 8-10 min.
- Rör ihop smetana och vitlök. Riv eller smula osten fint och lägg i en skål, blanda med chili flakes och limeskal.
- Smält smöret. Pensla majskolvarna med smör och salta runtom. Grilla eller stek majskolvarna 3-4 min tills de fått fin färg.
- Bred på eller rulla dem i smetana och strö över ost. Servera genast.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Elotes
Ingredienser
För 4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
4 st majskolvar
1 dl Arla Köket® smetana, eller majonnäs
1 vitlöksklyfta (pressad)
150 g Apetina® vitost, eller parmesan
1/2 tsk chiliflakes
1 lime (skal – rivet)
50 g Arla® Svenskt Smör
Salt