Recept

Elotes

Det blir svårt att äta majs på annat sätt när du väl provat detta recept. Förenkla genom att använda förkokt majs och stek i panna om du inte grillar.

Gör såhär

  1. Koka majkolvar mjuka 8-10 min.
  2. Rör ihop smetana och vitlök. Riv eller smula osten fint och lägg i en skål, blanda med chili flakes och limeskal.
  3. Smält smöret. Pensla majskolvarna med smör och salta runtom. Grilla eller stek majskolvarna 3-4 min tills de fått fin färg.
  4. Bred på eller rulla dem i smetana och strö över ost. Servera genast.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Elotes

Ingredienser

För 4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

4 st majskolvar
1 dl Arla Köket® smetana, eller majonnäs
1 vitlöksklyfta (pressad)
150 g Apetina® vitost, eller parmesan
1/2 tsk chiliflakes
1 lime (skal – rivet)
50 g Arla® Svenskt Smör
Salt

Halvtorra och friska vita viner