Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Enchiladas med kycklingröra
Enchiladas liksom tacos tillhör det mexikanska köket. Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd, ofta fyllda med kött eller kyckling. Välj din favorit!
Gör såhär
- Värm ugnen till 250°.
- Strimla kycklingen. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva paprika.
- Salta och stek kycklingen i smör-&rapsolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek på hög värme 4–5 min.
- Rör ner crème fraiche och sambal oelek. Koka ihop 1–2 min.
- Fördela röran på bröden och rulla ihop.
- Lägg dem i en ugnssäker form med skarven neråt. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen 4–5 min, tills osten fått fin färg.
- Servera enchiladas med gräddfil, lök och koriander.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Enchiladas med kycklingröra
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
450 gram kycklingbröstfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk salt
1 tsk
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk sambal oelek
8 medelstora tortillabröd
150 gram Arla Köket® Riven ost gratäng
Till servering:
3 dl Arla® gräddfil
1 rödlök, skivad
Färsk koriander