Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon
En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225 °. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
- Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
- Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
- Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 35 minuter
1 pizzadeg à 550 g
140 gram Kvibille® Ädel Grädd
2 dl Arla Köket® crème fraiche
2 mjöliga potatisar
140 gram tärnat bacon
75 gram flower sprouts eller repad grönkål
4 färska fikon
Rosépeppar