Recept

Färskpotatissallad

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Gör såhär

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar.
  3. Blanda alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 gram färskpotatis
1 msk Dijonsenap
Rivet skal och saft av 1 citron
1 dl rapsolja
1 äpple
1 dl kapris
1 dl hackad färsk gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Krispiga och torra vita viner

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz165 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien299 kr