Recept

Färskpotatissallad

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Gör såhär

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar.
  3. Blanda alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Färskpotatissallad

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

600 gram färskpotatis
1 msk Dijonsenap
Rivet skal och saft av 1 citron
1 dl rapsolja
1 äpple
1 dl kapris
1 dl hackad färsk gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar