Recept

Fiskgryta med fänkål och chili

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

Gör såhär

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen.
  3. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser.
  4. Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min.
  5. Servera grytan med kokt potatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fiskgryta med fänkål och chili

Ingredienser

För 4 personer
tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser
400 g koljafiléer, eller torskfilé
1 gul lök
300 g fänkål
Arla® svenskt smör
400 g konserverade körsbärstomater
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 tärning fiskbuljong
2 lagerblad
½ tsk salt
½ msk färsk chili
2 msk strimlad färsk basilika
750 g potatis