Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fiskgryta med fänkål och chili
Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!
Gör såhär
- Skala och koka potatisen.
- Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen.
- Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser.
- Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min.
- Servera grytan med kokt potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fiskgryta med fänkål och chili
Ingredienser
För 4 personer
tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser
400 g koljafiléer, eller torskfilé
1 gul lök
300 g fänkål
Arla® svenskt smör
400 g konserverade körsbärstomater
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 tärning fiskbuljong
2 lagerblad
½ tsk salt
½ msk färsk chili
2 msk strimlad färsk basilika
750 g potatis