Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fiskgryta med saffran
Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.
Gör såhär
- Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor.
- Skala och skiva potatisen. Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja.
- Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. Skär laxen i 3×3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar.
- Toppa med delade tomater.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fiskgryta med saffran
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 35 minuter
400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
5 dl Arla Köket® Matlagningsgrädde
2 msk skaldjursfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g