Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fiskpaket med smörig torsk och musslor
Torsk, potatis och musslor tillsammans med smör och salladslök gottar ihop sig i paket som tillagas i ugnen. Perfekta att ha förberedda i kylen!
Gör såhär
- Värm ugnen till 200°.
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna lite,
- Dela fisken i portionsbitar och salta runtom. Låt musslorna rinna av i en sil. Skiva salladslöken, skala och skiva vitlöken. Klyfta tomaterna och skiva den kokta potatisen.
- Lägg ut fyra ark med bakplåtspaper. Fördela potatis, fisk, vitlök, musslor, salladslök och tomater mitt på pappret. Klicka på smöret. Förslut paketen genom att tvinna ihop ändarna
- Tillaga i mitten av ugnen ca 20-25 min. Servera gärna med en sallad.
Tillagningstid: 40 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fiskpaket med smörig torsk och musslor
Ingredienser
4 personer
600 gram potatis
400 gram torskrygg
1 tsk salt
1 burk blåmusslor i vatten, à ca 225 g
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
4 körsbärstomater
100 gram Svenskt Smör från Arla®