Recept

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.

Gör såhär

  1. Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min.
  4. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Ingredienser

4 personer
tillagningstid 20 minuter

250 gram torskfilé
250 gram laxfilé
2 purjolökar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
4 msk hummerfond
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
3 stjärnanis
1 tsk Sambal oelek
1 apelsin, rivet skal

Topping
100 gram skalade räkor
2 msk hackad färsk timjan
1 finhackad vitlöksklyfta