Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fisksoppa med apelsin och stjärnanis
Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.
Gör såhär
- Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
- Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
- Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min.
- Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fisksoppa med apelsin och stjärnanis
Ingredienser
4 personer
tillagningstid 20 minuter
250 gram torskfilé
250 gram laxfilé
2 purjolökar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
4 msk hummerfond
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
3 stjärnanis
1 tsk Sambal oelek
1 apelsin, rivet skal
Topping
100 gram skalade räkor
2 msk hackad färsk timjan
1 finhackad vitlöksklyfta