Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fisksoppa med fänkål och saffran
En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.
Gör såhär
- Skär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
- Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
- Koka upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka eventuellt av med salt. Servera med bröd.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fisksoppa med fänkål och saffran
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
200 gram laxfilé
200 gram torskfilé
1 liten purjolök
½ fänkål
1 msk Arla® svenskt smör
1 paket saffran, 0,5 g
½ tsk stötta hela fänkålsfrön
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
5 dl vatten
1½ msk fiskfond
Salt