Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Gratinerad hummer med citron och vitlök
Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.
- Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Gratinerad hummer med citron och vitlök
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
2 kokta humrar
100 g Arla® svenskt smör
1 vitlöksklyfta
1 citron (rivet skal och saft)
2 msk ströbröd, gärna panko
2 krm salt
1 krm peppar