Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis
Gör ett enkelt kryddsmör genom att mosa smör och mögelost. Passar perfekt på biffen tillsammans med honungsgrillade päron.
Gör såhär
- Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt. Ringla över oljan och vänd runt.
- Stek potatisen i mitten av ugnen 25-30 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut potatisen och strö över flingsalt.
- Mosa eller mixa osten och blanda med smöret.
- Skär päronen i klyftor och grilla eller stek dem runtom 3-5 min. Ta från värmen och ringla över honung.
- Salta och peppra köttet och grilla det 2-3 min på varje sida.
- Servera med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis. Garnera ev med färsk rosmarin.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid 60+ min
500 gram ryggbiff
salt och peppar
1 kg potatis
2 msk rapsolja
Flingsalt
Bluecheesesmör
150 g Castello® Blue blåmögelost
50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
2 hårda päron
2 tsk flytande honung
Färsk rosmarin