Recept

Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.

Gör såhär

  1. Dela broccolin i kvartar. Pensla med olivolja och lägg dem i en stekpanna av gjutjärn eller på en plåt.
  2. Ställ pannan på grillen och grilla på hög värme ca 10 min.
  3. Lägg på ostskivor och låt broccolin grilla klart på indirekt värme under lock, 5-7 min.
  4. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
  5. Blanda samman soja, olivolja och sesamfrö.
  6. Ringla över dressingen och strö över nötterna vid servering.

Receptkratör: Arla
Originalrecept: Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

500 g broccoli
150 g Castello® Burger blue skivad blåmögelost
2 msk olivolja

50 g rostade hasselnötter
1/2 dl hackad färsk persilja
Skal från 1 citron

3 msk japansk soja
1 dl olivolja
2 msk sesamfrön