Recept

Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Gör såhär

  1. Rör ihop vinaigretten.
  2. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan. Ansa och skär gurka, tomat och isberg i grova bitar på en rymlig skärbräda. Hacka allt fint.
  3. Strö över lök. Ringla över vinaigretten.
  4. Blanda smör-&rapsolja, dragon, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Grilla eller stek kycklingen ca 5 min på varje sida.
  5. Servera kycklingen med sallad och béarnaisesås.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

4 kycklingbröstfiléer
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
2 tsk torkad dragon
salt och peppar

Hacksallad 
1 liten rödlök
1 gurka
3 tomater
1 huvud isbergssallad

Vinägrette 
3/4 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk torkad dragon
Salt och peppar

2 dl Bearnaisesås