Recept

Grillad fisk med ingefärssås

Till den nygrillade fisken är det gott med en kall och kryddig sås.

Gör såhär

  1. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  2. Pensla fiskfiléerna med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla fisken över glöd eller i grillpanna 1 ½ – 2 min per sida.
  3. Skiva löken tunt och skär cocktailtomaterna i halvor. Blanda lök och tomat, strö över lite flingsalt.
  4. Servera fisken med såsen, tomatsalladen och nykokt färskpotatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fisk med ingefärssås

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

4 bitar torskrygg à 150 gram
Arla Köket® Smör-&rapsolja
Salt oc hpeppar
2 färska lökar
250 g cocktailtomater
Flingsalt

Sås
2 dl Arla® gräddfil
1 msk riven färsk ingefära
1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 krm salt
2 krm strösocker