Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad gös med kräfttsatsiki
En fräsch rätt som passar året runt! Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar. Fungerar också bra tillsammans med torsk.
Gör såhär
- Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min.
- Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.
- Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.
- Pensla fisken med smöret och krydda med salt och peppar.
- Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.
- Servera med sallad och potatis eller valfria tillbehör. Pressa citron över fisken
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fisk med kräfttsatsiki
Ingredienser
4 personer
Fisk
500 gram gösfilé
1 matsked smör
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Kräfttsatsiki
0,5 gurka
0,5 tsk salt
150 gram kräftstjärtar
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm nymalen svartpeppar
Servering
Pressad citron
Sallad och/eller färskpotatis