Recept

Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Grillade skivor av fläskfilé som du serverar med grönsaksbulgur och god sås. Vänd ner ruccola i bulgurn precis innan servering och servera med chilibearnaise.

Gör såhär

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela zucchinin på längden och skär grova bitar.
  3. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs zucchinin och champinjonerna i smör-& rapsolja i en stekpanna, strö över salt och peppar och vänd ner bulgur.
  4. Putsa och skär fläskfilén i ca 1½ cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet samt strö över paprikapulver. Grilla eller stek köttskivorna, ca 3 min på varje sida.
  5. Vänd ner rucolan i bulgurn precis innan servering.
  6. Sås: Blanda vinäger, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt, dragon, persilja och chili.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

600 g fläskfilé
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver
2 dl chilibearnaisesås

Grönsaksbulgur
2 dl bulgur
1 zucchini
150 g champinjoner
2 msk Arla® svenskt smör
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
60 g ruccola

Chilibearnaise
1 msk dragon i vinäger
2 msk vatten
3 äggulor
1 krm salt
250 gram Arla® svenskt smör
2 tsk hackade blad från dragon i vinäger
2 msk hackad färsk persilja
2 tsk finhackad färsk röd chili

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
årgång slut