Recept

Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

Gör såhär

  1. Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Det blir ganska mycket så förvara den i burk med lock så räcker den till fler grillfester.
  2. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, mynta och spiskummin.
  3. Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen.
  4. Gnid in köttet med 3 msk av ruben. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt.
  5. Lägg på osten och låt den smälta.
  6. Dela citronerna och grilla snittytorna. Dela och grilla hamburgerbröden. Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan.
  7. Servera med gurkyoghurten.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Ingredienser

4 personer

600 g fläskkarré i skivor
3 msk summer rub (recept nedan)
150 g Burger Cheddar
1 bifftomat
1 huvud isbergssallad
3 små citroner
4 hamburgerbröd

Gurkyoghurt
½ gurka
2½ dl turkisk yoghurt
½ dl hackad färsk mynta
1 tsk malen spiskummin
1 silverlök

Summer rub
½ dl mortlade korianderfrön
1 dl farinsocker
2 msk malen ingefära
2 msk torkad dragon
1 msk vitlökspulver
1 tsk malen gurkmeja
1 msk salt
½ msk chiliflakes