Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad lax med rättikasallad och ostkräm
Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Gör såhär
- Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin.
- Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna.
- Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken.
- Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar.
- Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min.
- Servera laxen med salladen och krämen. Garnera med citronklyftor.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad lax med rättikasallad och ostkräm
Ingredienser
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
600 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Rättikasallad
200 g rättika
200 g blomkål
1 knippe rädisor
40 g ruccola
2 msk grovhackad färsk gräslök
Dressing
3 msk olivolja
pressad saft av ½ citron
0,5 – 1 tsk flytande honung
Ostkräm
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
1 dl Arla Köket® crème fraiche
Rivet skal av ½ citron
½ krm svartpeppar