Recept

Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.

Gör såhär

  1. Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin.
  2. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna.
  3. Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken.
  4. Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar.
  5. Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min.
  6. Servera laxen med salladen och krämen. Garnera med citronklyftor.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

600 g laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Rättikasallad
200 g rättika
200 g blomkål
1 knippe rädisor
40 g ruccola
2 msk grovhackad färsk gräslök

Dressing
3 msk olivolja
pressad saft av ½ citron
0,5 – 1 tsk flytande honung

Ostkräm
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
1 dl Arla Köket® crème fraiche
Rivet skal av ½ citron
½ krm svartpeppar