Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad regnbågslax med kryddsmör
Underbart god, grillad hel fisk. Smör som vispas och kryddas med oregano och sambal ger fisken ny spännande smak.
Gör såhär
- Riv lite skal från citronen till smöret. Skär den sedan i skivor.
- Vispa smöret till kryddsmöret luftigt med elvisp. Rör i kryddor och citronskal.
- Rensa och skölj fisken. Salta inuti och utanpå. Pensla utsidan med smält smör.
- Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop. Grilla över glöd 5–7 min per sida.
- Servera med kryddsmöret.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fisk med kryddsmör
Ingredienser
4 personer
4 regnbågslaxar (kan bytas ut mot annan fisk, exempelvis aborre)
1 citron
1 tsk salt
1 msk smör
Kryddsmör
75 gram smör, rumsvarmt
1 tsk torkad oregano
2 krm sambal oelek
½ tsk flingsalt