Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad sparris och zucchini med vitost
Grillad sparris – krispig och örtig sallad. Perfekt tillbehör till vilken grillunch eller grillkväll som helst. Underbart gott recept på grillad sparris!
Gör såhär
- Häll av och spara oljan från vitosten. Skär bort den nedersta delen från sparrisen och vänd runt i lite av oljan. Skiva zucchini på längden och pensla skivorna med oljan. Skiva chilin tunt.
- Hetta upp en grillpanna. Grilla sparrisen ca 2 minuter. Ta upp och låt svalna. Grilla zucchiniskivorna 1 minut på varje sida. Ta upp och låt svalna.
- Lägg sparris, zucchini och chili i en salladsskål. Blanda med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar.
- Vänd ner rucolan och strö över vitosten vid servering.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad sparris och zucchini med vitost
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
500 g färsk sparris
1 burk Apetina® vitost herbes de Provence
500 g zucchini
1 färsk röd chili
1 citron
Ruccola
Flingsalt
Svartpeppar