Recept

Grillad tonfisk med noriwrap

Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.

Gör såhär

  1. Dela tonfisken i stavar, ca 2 cm breda. Pensla runt om med smör&rapsolja.
  2. Rulla fisken i sesamfrön. Grilla den runt om, ca 3 min. Låt svalna.
  3. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, ställ kallt.
  4. Skala och strimla rotfrukterna. Strimla sockerärterna. Blanda med nudlarna.
  5. Rör ihop vinäger, sweet chili, vatten och olja till en dressing och vänd ner i salladen. Vänd ner nötter och koriander i salladen.
  6. Skär tonfisken i tunna skivor. Dela noriarken i 2 delar på diagonalen. Forma varje ark till en strut, fyll med sallad och toppa med skivad tonfisk.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad tonfisk med noriwrap

Ingredienser

Tillagningstid: 45 minuter

Grillad tonfisk
400 g tonfisk
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 dl sesamfrön

Noriwrap
10 noriark
1 morot
1 palsternacka
50 g sockerärter
150 g kokta sjögräsnudlar
½ dl vinäger
½ dl sweet chilisås
1½ msk vatten
2 tsk sesamolja
½ dl hackade cashewnötter
1 dl hackad färsk koriander

Ingefärs- och chilidip:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk riven ingefära
½ hackad röd chili
½ tsk salt