Recept

Grillade lammracks med smörkokt lök

Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.

Gör såhär

  1. Koka bönorna i lättsaltat vatten 1 min. Kyl dem snabbt i isvatten.
  2. Smält smöret i en kastrull. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen.
  3. Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Vänd ner persiljan och bönorna i smöret.
  4. Gnid in lammracksen med salt och pepparmix.
  5. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Servera lammracks med de smörkokta lökarna. Strö över citronskal.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 4 personer

8 lammracks
½ tsk salt
1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar
150 g grön böna
100 g smör med havssalt
8 steklökar
8 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja
rivet skal av ½ citron