Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grönkålspaj
Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på buffébordet som till lunch med en matig sallad.
Gör såhär
- Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Repa och tvätta grönkålen, koka den mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen och hacka den.
- Lägg kål, mandel och ost i pajskalet. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar. Häll smeten över kålen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grönkålspaj
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
125 g Arla® svenskt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g grönkål
½ dl mandelspån
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
2 dl Arla® mjölk
3 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar