Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grönsaksbiffar
Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp! Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd!
Gör såhär
- Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av.
- Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål.
- Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt.
- Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till 12 biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör-& rapsolja på medelvärme.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grönsaksbiffar
Ingredienser
4 personer
5 palsternackor, 400 g
250 gram KESO® Cottage cheese crushed paprika & chili
2 dl havregryn
1 stor morot
½ tsk salt
Panering och stekning:
¾ dl solroskärnor
¾ dl pumpakärnor
3 msk Arla Köket® Smör & rapsolja