Recept

Grönsaksbiffar

Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp! Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd!

Gör såhär

  1. Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av.
  2. Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål.
  3. Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt.
  4. Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till 12 biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör-& rapsolja på medelvärme.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grönsaksbiffar

Ingredienser

4 personer

5 palsternackor, 400 g
250 gram KESO® Cottage cheese crushed paprika & chili
2 dl havregryn
1 stor morot
½ tsk salt

Panering och stekning:
¾ dl solroskärnor
¾ dl pumpakärnor
3 msk Arla Köket® Smör & rapsolja