Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Halloumi Stroganoff
Prova vardagsfavoriten stroganoff med ost istället! Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter.
Gör såhär
- Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor.
- Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta.
- Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min.
- Fräs osten i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min.
- Vänd ner osten i grytan och smaka av med salt.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera till stroganoffen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Halloumi Stroganoff
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 20 minuter
200 g halloumi
1 gul lök
1 röd paprika
250 g champinjoner
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 burk röda linser, ca 400 g
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 krm salt
3 dl ris
250 g sockerärter