Recept

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.

Gör såhär

  1. Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och tillsätt grädde och persilja. Mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan.
  3. Ta eventuellt bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
  4. Bred ut blomkålspuré på fyra tallrikar. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

8 pilgrimsmusslor
2 msk Arla® svenskt smör

Blomkålspuré:
400 gram blomkål
2 msk Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1/2 dl färsk persilja
Salt och peppar

Brynt smör med soja:
50 gram Arla® svenskt smör
2 msk japansk soja

Garnering:
Färsk persilja