Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Hasselbackspumpa
Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Halvera och skala pumpan, skrapa ur kärnorna.
- Lägg halvorna med snittytan ner på smord plåt och skär djupa skåror, men inte helt igenom. Klicka över smör och baka i mitten av ugnen i ca 30 min.
- Ta ut pumpan och strö över timjan, ströbröd, salt och peppar. Baka i ytterligare ca 15 min, tills de har fått fin färg.
- Bryn 100 g smör under ständig omrörning tills det doftar nötigt och får en mörk gyllene färg. Häll över i en skål.
- Häll brynt smör över pumpan. Toppa med granatäpple, hasselnötter, smulad vitost och färsk timjan.
Tillagningstid: 60 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hasselbackspumpa
Ingredienser
4 personer
1 butternutpumpa
50 gram Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
1 msk hackad färsk timjan
1 msk ströbröd
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering:
100 gram Svenskt Smör från Arla®
1 dl granatäppelkärnor
1 dl rostade hasselnötter
150 gram Apetina® vitost 20%
Färsk timjan