Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helbakad rotselleri med smörsås
Efter en lång tid i ugnen blir den här rotfrukten söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Rotsellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.
Gör såhär
Ugnsbakad rotselleri
1. Sätt ugnen på 150°
2. Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2 tim. Skär rotsellerin i klyftor.
Smörsås
1. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Skär smöret i bitar och vispa ner i kastrullen tills såsen tjocknar.
2. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom. Smaka av med salt. Servera rotsellerin med såsen.
Receptkreatör: Arla och Tom Sjöstedt
Originalrecept: Helbakad rotselleri med smörsås
Ingredienser
4 personer
Tillagingstid: 60+ minuter
1 rotselleri
Rapsolja
Salt
Smörsås
2 msk citronsaft
1-2 msk vatten
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
Salt